Одбери ја твојата креативна авантура

Креативна Македонија има богата програма која нуди голем број на работилници за развој на креативниот и иновативниот потенцијал.
Креативна Македонија организира разни базари кои се наменети за поддршка на ракотворците и нивна промоција во земјата и надвор.
Обуки за развивање на креативниот и иновативниот потенцијал кај млади и возрасни.

think creative

Портфолио

РАКОТВОРЦИ

Последни вести

Со везењето имплементиравме среќа!

На 18 мај 2019 г. се одржа втората работилница за везење со наслов “рачно везење и имплементација на облека” во […]

Прашувавме и се информиравме на обуката “Кои се моите права како занаетчија и ракотворец?”

На 15 мај 2019 од 17 до 20 ч се одржа првата правна обука под наслов “Кои се моите права […]

Успешно завршена првата работилница Сутаж

Ако насмевките на лицата, позитивната креативна атмосфера и прекрасните обетки изработени во техниката Сутаж се репер за успешен ден и […]

Билјана – Mochilabags_bili

Како се роди идејата за рачна изработка­? Уште од часовите по Домаќинство во основно училиште, каде се запознав со иглата […]

Следете нè на:

Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Пријатели

Сакаш да добиваш новости?